IZLIJEČIMO MALU LUNU!

Jednoipogodisnja djevojčica iz Sarajeva, Luna Osmanagić, rodjena je sa izuzetno rijetkim sindromom, zvanim Kasabach – Merrit syndrom.
Riječ je o veoma teškoj bolesti, o hemangiomu, koji nosi brojne komplikacije u smislu progresivnog otoka tumora. Zloćudna bolest je potvrdjena nakon pretraga u Minhenu i zahtijeva tretman u visoko specijaliziranim ustanovama.
Luna je početkom ovog mjeseca, na osnovu mišljenja ljekara sa hematološkoonkološkog odjeljenja Pedijatrijske klinike KCUS Koševo, izmještena na liječenje u dječiju kliniku u Minhenu.
No, na žalost, hoće li Luna dobiti potreban medicinski tretman u Njemačkoj, zavisi od novca. Naime, liječenje u Minhenu iziskuje velika novčana sredstva, koja porodica djevojčice ne može obezbijediti.
Novac za prvi dio pretraga i liječenja, roditelji su uspjeli obezbijediti, no već započeti ciklus hemoterapija i ostale liječničke pretrage koje bi trajale najmanje godinu dana zahtijevaju dodatne velike iznose novca, koje još ni klinika u Minhenu nije precizirala.
Stoga, ukoliko ste u mogućnosti pomozite da se jednoipogodišnja djevojčica vrati sretnom djetinjstvu i odrastanju. Uključite se u humanitarnu akciju "Izliječimo malu Lunu". Novčana pomoć može se uplatiti na transakcijski račun Raiffeisen banke dd BiH:
1610000000000011, račun otvoren za Lunu Osmanagić, za uplate u KM račun je 090082967-2, a za inostrane uplate broj računa je 190059501-6.
Pomoći možete i pozivom na humanitarni broj telefona 090 290 003, kojim donirate jednu KM.

[IMG]http://i24.tinypic.com/3476xd0.jpg[/IMG]

Komentariši